Actualitate

Dodon nu s-a înțeles cu Pettit. În timp ce „Președintele” apăra interesele rușilor, Ambasadorul vorbea despre cooperarea cu SUA în domeniul securității

Așa cum ne-am obișnuit șeful statului a vorbit despre întrevedere într-un mesaj scris pe facebook. Astfel, Igor Dodon a specificat că în cadrul dialogului ar fi abordat subiecte actuale cu privire la agenda politică internă, Găgăuzia, chestiuni legate de soluționarea diferendul transnistrean, politica externă, relațiile bilaterale moldo-americane, ș.a.

Până aici toate bune și frumoase doar că în comunicatul oficial al Ambasadei SUA în Republica Moldova, nu este nici pomină de Transnistria și Găgăuzia. Potrivit acestuia ambasadorul Pettit s-a întâlnit în această dimineață cu Președintele Dodon pentru a discuta situația politică curentă precum și o serie de aspecte bilaterale, inclusiv cooperarea în domeniul securității între SUA și Republica Moldova. Mai mult decât atât ambasadorul Pettit a reamintit Președintelui despre importanța Republicii Moldova ca partener responsabil în domeniul securității în regiune, și l-a încurajat să ia în considerare cooperarea în continuare pentru modernizarea Armatei Republicii Moldova prin instruire și modernizarea echipamentului.

Astfel, nu este clar despre ce au discutat cei doi oficiali, deoarece în timp ce Igor Dodon se gândea la Transnitria și Găgăuzia încercând să apere interesele Rusiei, Pettit se pare că reflecta asupra cooperării în domeniul securității între SUA și Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *