Actualitate

Doi copii azeri de la liceul „Serghei Rahmaninov”, hărțuiți pe criterii etnice. Care sunt constatările făcute de Avocatul Copilului

În cererea examinata de avocată, este specificat că cei doi copii, care își fac studiile în clasa 5-a, și respectiv, în clasa a 4-a, sunt hărțuiți de o angajată a liceului care deține funcția de adjunct pe gospodărie, transmite realitatea.md.

Femeia în cauză adesea îi jignește și înjură pe copii, numindu-i în limba rusă „тупые турки” și „маленькие террористы”. Părinții afirmă că acest lucru a dus la afectarea psihologică și apariția fricii de a mai frecventa această instituție de învățământ.

Răspunsul administrației instituției la cele întâmplate este că, această angajată a liceului adesea strigă la toți elevii. „Ea strigă la toți, nu doar la copiii dumneavoastră. Noi i-am spus, de mai multe ori, că nu se poate să strige așa”.

Prin urmare, Avocata Poporului a menționat că adresările femeii constituie o discriminare directă pe criteriu de origine etnică, iar acest lucru a dus la intimidarea copiilor.

Ombudsmanul Copilului a menționat că personalul de conducere a instituției ar trebuie să acționeze prompt și urgent în astfel de situații și să instituie un mecanism de evaluare și identificare a acestor probleme.

În urma constatărilor făcute, Maia Bănărescu a recomandat reintroducerea în procesul de educație a copiilor. La fel, angajata instituției care se face vinovată de intimidarea copiilor va trebui să-și aducă scuzele de rigoare familiei, atât în formă verbală, cât și în formă scrisă.

Directorul liceului „Serghei Rahmaninov”, Ivan Baranovschi,nu a fost de negăsit nici ieri, 9 decembrie, și nici astăzi, 10 decembrie.

Din anticamera instituției s-a spus repetat că acesta este la ore și de revenit mai târziu.

Mai jos puteți citi constatările făcute pe acest caz de Avocata Poporului pentru Drepturile Copilului, Maia Bănărescu.



Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *