Actualitate

Doi mercenari au fost trimiși în judecată pentru păstrarea ilegală a muniţiilor şi organizarea dezordinilor în masă

În acest context, inculpaţii au ajuns în vizorul organelor de drept după ce au participat la dezordinile în masă şi violenţele din faţa sediului Procuraturii Generale care au avut loc la data de 6 septembrie 2015.

Potrivit probatoriului, respectivii, de comun cu alte persoane au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor, au îmbrâncit şi aplicat lovituri, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme. Aceştia au fost reţinuţi la începutul lunii noiembrie 2015, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în momentul în care intenţionau să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul investigaţiilor, procurorii au stabilit că în perioada anilor 2014 – 2015, cei doi inculpaţi au participat, în calitate de mercenari, la luptele din autoproclamata republică populară Doneţk, Ucraina.

Inculpaţii sunt cercetaţi în stare de arest, urmând ca astăzi, la ora 11.00, Judecătoria sect.Rîşcani să examineze demersul procurorilor privind prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora cu încă 90 de zile.

Din anul 2014 până în prezent, 5 persoane au fost condamnate pentru acţiuni similare.

În prezent, alte 7 persoane continuă să fie cercetate penal, iar 4 au fost deja deferite justiţiei, urmând ca instanţa de judecată să se expună asupra vinovăţiei lor. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *