Justiție

Doi moldoveani, învinuiți de săvârșirea infracțiunii de corupere activă, condamnați la 3 ani de închisoare

Doi moldoveni, învinuiți de săvârșirea infracțiunii de corupere activă, au fost condamnați la închisoare. Potrivit informațiilor, cauza penală respectivă a fost pornită de către Procuratura Anticorupție (PA) în luna ianuarie 2021, scrie Realitatea.md.

Astfel, conform materialelor, cei doi bărbați, au oferit mijloace bănești în sumă de 10 000 lei unui pedolog, pentru ca acesta împreună cu un alt pedolog, să diminueze procentul de bonitate în investigațiile pedologice a solului, care urma a fi efectuat asupra terenurilor deținute de către aceștia într-o suburbie a municipiul Chișinău, pentru a putea ulterior scoate terenul din circuitul agricol.

Judecarea cauzei a durat 2 ani, cauza fiind examinată în procedură generală, inculpații nerecunoscându-și vina de comiterea faptei incriminate.

Prin sentință din 27 septembrie 2023, instanța a recunoscut vinovați inculpații de comiterea infracțiunii de corupere activă, stabilindu-le pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă de 200 000 lei fiecăruia.

De asemenea, până când sentința va deveni definitivă, instanța a dispus  aplicarea în privința acestora a măsurii preventive – arestul preventiv, pentru asigurarea punerii în executare a pedepsei cu închisoare.

Sentința poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *