CSI / Rusia

Doi parlamentari comuniști din Rusia, excluși din partid după ce au cerut oprirea războiului din Ucraina: „Nu este loc pentru ei în rândurile noastre”

Partidul Comunist din Rusia din regiunea Primorski Krai, în Extremul Orient rus, a exclus doi aleşi regionali după ce au cerut oprirea războiului din Ucraina, informează miercuri DPA.

Apelul celor doi parlamentari din această regiune în jurul oraşului Vladivostok a stârnit un mare interes la nivel internaţional, în timp ce a arătat că există rezistenţă faţă de război în interiorul politicii ruse. 

„Aceşti aleşi au discreditat partidul nostru cu apelul lor şi nu este loc pentru ei în rândurile noastre”, a declarat Anatoli Dolgacev, şeful facţiunii comuniste din parlamentul regional, a relatat miercuri ziarul Kommersant, citat de AGERPRES.

În timpul unei sesiuni parlamentare săptămâna trecută, un parlamentar a citit o declaraţie prin care i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să pună capăt ”operaţiunii militare speciale”. Acesta este termenul oficial folosit de Moscova pentru a descrie războiul din Ucraina.

Acuzați de trădare, după ce a cerut încetarea războiului din Ucraina

În timp ce un coleg a susţinut acţiunea, conducerea regională şi propria sa conducere de partid l-au acuzat de trădare şi l-au ameninţat cu consecinţe.

Nu este clar dacă cei doi aleşi locali se vor confrunta cu alte măsuri disciplinare pe lângă excluderea din facţiunea regională de partid.

Guvernul rus a înăsprit legile pentru a preveni protestele interne împotriva războiului după ce a invadat Ucraina în februarie. 50 de dosare penale au fost deschise şi sute de amenzi aplicate din cauza unor presupuse informaţii false şi a ”discreditării” armatei ruse, potrivit relatărilor presei.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *