Actualitate

Doi tineri de 20 și 21 de ani, reținuți la vama Leușeni. Dețineau acte românești falsificate

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova la pista de control s-au prezentat, la intervale diferite de timp, două autocare cu pasageri ce se deplasau din Franța și Spania în Republica Moldova. Printre călători se aflau și doi tineri de 21 și 20 de ani.

În urma verificărilor actelor de călătorie, pasagerii s-au legitimat în baza pașapoartelor moldovenești valabile. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare.

Drept urmare, în buzunarul scurtei unui pasager, și în husa telefonului celuilalt călător s-au depistat două cărți de identitate românești cu premise rezonabile de falsificare.

În cadrul verificărilor cu tehnica din dotare s-a observat că actele nu întrunesc condițiile unui document autentic, inclusiv absența elementelor de protecţie. Audiați, conaționalii au recunoscut că și-au perfectat documentele prin intermediari, în timp ce se aflau la muncă în străinătate.

Pentru asemenea servicii au achitat 100 și 250 de euro. Documentele cu pricina au fost transmise către laboratorul de expertiză pentru stabilirea legalității acestora și încadrarea juridică a faptelor.

În continuare se vor desfășura cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *