Actualitate

Domeniile în care au fost cele mai mari salarii în luna septembrie și locurile unde s-au plătit cele mai mici retribuții

Ce domenii au fost cel mai bine plătite în luna septembrie și unde se înregistrează cele mai mici salarii relatează, pentru Moldova 1, jurnalista Valeria Tăbîrță.

Din totalul persoanelor salariate în luna septembrie a acestui an, 3,6% au avut salarii de până la patru mii de lei. Aproape 30 la sută dintre cei angajați au primit între patru mii și șapte mii de lei.

Cei mai mulți dintre angajați, mai exact 45 de procente, au încasat o leafă între șapte și 15 mii de lei. În același timp, un venit de peste 15 mii de lei lunar l-au înregistrat aproape 21 la sută dintre salariați.

Biroul Național de Statistică a publicat și date privind ponderea salariaților cu cele mai mici venituri, adică patru mii de lei, în diverse domenii. Astfel, această sumă au încasat-o aproape zece la sută din cei care se ocupă de tranzacțiile imobiliare.

De asemenea, aproape opt procente din salariații din domeniul agricultură și artă, la fel, au înregistrat un venit de patru mii de lei.

La polul opus, unde vorbim despre lefuri de peste 15 mii de lei, se găsesc 67 la sută dintre salariații din domeniul informațiilor și comunicațiilor. Un asemenea venit l-a înregistrat mai mult de jumătate de angajați din sectorul finanțelor și asigurărilor, dar și un sfert din salariații din administrația publică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *