ActualitateExterne

Două nave de război britanice s-au ciocnit

O anchetă este în curs de desfășurare după ce două nave de război britanice s-au ciocnit în largul coastelor Bahrainului, anunță Royal Navy, citat de BBC.

O înregistrare video de pe rețelele de socializare arată că în incident au fost implicate HMS Chiddingfold și HMS Bangor, nave vânător de mina, care se aflau în zonă pentru a asigura fluxul comercial.

Nimeni nu a fost rănit în acest incident, a declarat Ministerul Apărării, refuzând să comenteze natura coliziunii în timp ce investigațiile continuă, scrie mediafax.ro.

„Nu există victime în urma acestui incident și ar fi nepotrivit să facem alte comentarii în timp ce investigațiile sunt în curs de desfășurare”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Între timp, contraamiralul Edward Ahlgren a declarat că „urmează să fie stabilită” cauza incidentului.

„Ne antrenăm oamenii la cele mai înalte standarde și aplicăm cu rigurozitate standardele de siguranță a utilajelor, dar, din păcate, incidente de această natură se pot întâmpla în continuare”, a declarat el pentru agenția de presă PA, citată de BBC.

O investigație completă și amănunțită „este deja în curs de desfășurare”, a declarat contraamiralul Ahlgren. „Între timp, Marea Britanie va continua să joace un rol cheie în asigurarea siguranței navigației comerciale în regiune”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *