Timpul Local

Două tinere ținute prizoniere de către mama lor timp de 30 de ani în Chișinău

Această femeie, care ne-a rugat să nu-i dezvăluim identitatea, susţine că le-a văzut pe tinere doar de câteva ori. Acestea nu ar putea vorbi şi nici merge pe propriile picioare.

"Le-au ţinut în casă. Ele nu sunt dezvoltate. Parcă sunt nişte copii de 13,14, lasă să aibă 15. Dar ele au 30. Ştiţi cum merge ea – iată cum merge o animală, iată aşa."

Femeia povesteşte că mama fetelor ar fi clarvăzătoare, că nu are un loc stabil de muncă şi că în locuinţă ar fi o mizerie de nedescris.

"Ele au fugit afară şi noi le-am văzut şi zic dă să le dăm câte o bomboană, iar ele cu tot cu hârtie le-au aruncat în gură. Vă închipuiţi."

Iar un alt vecin spune că mama fetelor trece foarte rar pe acasă.

"Odată în săptămână poate să vină. Vine, se uită, aduce mâncare. Dar cine face mâncare, cine le hrăneşte.", a spus vecinul Ion Cojocaru.

Bărbatul spune că acces în apartament ar avea doar poştăriţa, atunci când aduce indemnizaţiile sociale.

"E un fel de vă spun ca Mawgli. Ele vorbesc numai aşa, dar ca să ia, cum să vă spun. Numai bunica iese până la magazin, cumpără ceva producţie şi vine înapoi.", a spus vecinul Ion Cojocaru.

"Noi uneori îi auzim, mai exact doar atunci când aruncă ceva peste geam."

Pentru că nu au dreptul să intre cu forța în apartament, poliţiştii ne-au sugerat să căutăm răspunsuri la Direcţia Asistenţă Socială din sectorul Centru. Ajunşi acolo, şefa Direcţiei, Eudochia Parancenco, ne-a confirmat că în apartamentul cu pricina locuiesc persoane care suferă de dizabilitate severă, dar a menţionat că acestea nu au fost vizitate vreodată de asistentul social, pentru că astfel de solicitări nu au fost făcute. Ea a promis însă că vineri dimineaţă, asistentul social, împreună cu poliţistul de sector vor încerca să intre în apartament. 

publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *