Actualitate

Dragoș Tudorache: Dodon trebuie să se oprească, să asigure tranziția puterii prezidențiale către noul președinte, Maia Sandu, care apoi are toată legitimitatea de a pregăti alegerile anticipate

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, a comentat ultimele evoluții de pe scena politică de la Chișinău. El consideră că un parlament delegitimat vrea să își impună o voință politică străină de voința electoratului și a societății.

Într-un mesaj pe Facebook, deputatul european scrie că Igor Dodon și majoritatea parlamentară din jurul său încearcă să împingă Moldova și instituțiile sale, pe alt drum decât cel ales de poporul moldovean, prin vot.

Dragoș Tudorache susține că Igor Dodon trebuie să asigure tranziția puterii prezidențiale către președintele ales Maia Sandu, care are legitimitatea de a pregăti alegeri anticipate.

„Dodon trebuie să se oprească, să asigure tranziția puterii prezidențiale către noul președinte, Maia Sandu, care apoi are toată legitimitatea de a pregăti alegerile anticipate atât de necesare pentru o democrație sănătoasă în Republica Moldova”, a scris raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache.

https://radiochisinau.md 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *