Actualitate

Drapel avem, armată – nu. Maia Sandu a semnat decretul de instituire Drapelului de luptă al Marelui Stat Major al Armatei Naționale.

Președintele Maia Sandu a semnat, în data de 8 aprilie 2022, decretul privind instituirea Drapelului de luptă al Marelui Stat Major al Armatei Naționale.

Drapelul de luptă al Marelui Stat Major al Armatei Naționale reprezentând o pânză dreptunghiulară (825 x 1650 mm) de mătase, cu două fețe.

Pe față, drapelul de luptă reia compoziția fetei Drapelului de Stat al Republicii Moldova: tricolor vertical albastru-galben-roșu, purtând în mijlocul câmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova (1/5 L). Deasupra stemei, în semicerc, este înscris strigătul de arme: „PENTRU PATRIA NOASTRĂ”, iar dedesubt, în linie dreaptă, legenda: „REPUBLICA MOLDOVA”, ambele inscripții fiind brodate, cu caractere capitale (h 70 mm), cu fir de aur.

Pe verso, drapelul de luptă reia compoziția versoului Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Deasupra stemei, în semicerc, este înscrisă legenda: „MARELE STAT MAJOR AL ARMATEI NATIONALE”, inscripția fiind brodată cu caractere capitale (h 70 mm), cu fir de aur. Pe perimetru, pânza drapelului de luptă are franjuri de aur (h 60 mm), exceptând latura de la lance, care este prevăzută cu un manșon de îmbrăcare pe hampă. Pe colțurile batantului sunt prinși câte un ciucure de aur (h 130 mm). Hampa drapelului de luptă (Ø 40 mm) are lungimea de 2500 mm și este dotată cu vârf standard pentru hampele drapelelor instituțiilor de stat ale Republicii Moldova.

Amintim că Maia Sandu, membrii Guvernului Gavrilița și PAS insistă ca R. Moldova trebuie să-și păstreze neutralitatea ca o formă de „protecție” împotriva agresiunii rusești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. S-au kkt rușii pe ei când au văzut că au maldavanii drapel la statul major. E clar că de acum nu mai au nici o intenție agresivă. Drapelul și neutralitatea i-a îngrozit…😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *