ActualitateExterne

Drone kamikaze au lovit în plin Tatarstanul rus, la peste 1.100 km de Ucraina / VIDEO FOTO

Un atac cu drone a vizat marţi fabrici din Tatarstan, la peste 1.100 km de graniţa cu Ucraina, şi a făcut cel puţin şase răniţi, au anunţat autorităţile regionale ale acestei republici din cadrul Federaţiei Ruse, citate de AFP şi Reuters, conform Agerpres.

“Un atac cu drone aeriene a fost efectuat în această dimineaţă împotriva unor fabrici din Tatarstan situate la Elabuga şi Nijnekamsk”, a declarat serviciul de presă al liderului Tatarstanului, Rustam Minnihanov.

Zona economică specială (ZES) Alabuga, creată în 2006 şi care are zeci de fabrici şi companii, specializate mai ales în producţia de produse chimice, inginerie mecanică şi prelucrarea metalelor, este situată la aproximativ zece kilometri de oraşul Elabuga. La Nijnekamsk se găseşte o rafinărie importantă de petrol.

Șase răniți

Atacul “nu a produs pagube grave, procesul tehnologic al întreprinderilor nu a fost perturbat”, asigură comunicatul, fără a preciza care fabrici au fost vizate. “La Elabuga, din păcate, sunt răniţi”, a subliniat serviciul de presă.

Două drone au atacat un cămin pentru muncitori din Alabuga marţi la ora 2:45 GMT, rănind doi oameni, a precizat serviciul de presă al ZES într-un comunicat. Agenţia de presă rusă TASS, care a citat serviciile de urgenţă, a relatat că în total şase oameni au fost răniţi.

Ucraina, confruntată cu ofensiva rusă timp de doi ani, şi-a intensificat atacurile împotriva Rusiei în ultimele săptămâni, vizând în special obiective energetice, notează AFP. Kievul a promis că va aduce luptele pe pământul rus, ca represalii pentru numeroasele bombardamente pe teritoriul său.

content-imagecontent-image

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *