Actualitate

Duminica Mare, sărbătoare împărătească pentru creștini

Victor Ceresău, preot la Biserica „Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat, că prin această sărbătoare s-a împlinit făgăduiala făcută ucenicilor de Iisus Hristos, transmite IPN.

Potrivit lui, Duminica Mare este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti. Pogorârea Sfântului Duh este sărbătorită în fiecare an la o dată diferită, fiind marcată în a 50-a zi de la Învierea şi a 10-a de la Înălţarea lui Iisus Hristos.

În această zi, pe lângă tradiţionala slujbă la biserică, creştinii aduc în case ramuri de nuc, tei şi mesteacăn. Frunza este simbolul acestei sărbători. „Frunza este un simbol al flăcării, al luminii, pentru că în ziua Cincizecimii s-a pogorât Duhul Sfânt în chip de limbi de foc asupra sfinţilor ucenici şi apostoli şi i-a înzestrat cu darul Sfântului Duh pentru a propovădui şi pentru a-şi aşeza cultul divin”, a afirmat Victor Ceresău.

Sărbătoarea încununează perioada pascală, iar vecernia începe cu rugăciuni de plecare a genunchilor. De la Paşti până la Duminica Mare, creştinii nu au îngenunchiat la rugăciuni. În această zi, creştinii sunt îndemnaţi să meargă la biserică, pentru că, odată cu Pogorârea Sfântului Duh, vor acumula putere şi armonie sufletească.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *