Actualitate

Dumitru Robu își va încheia interimatul până în octombrie 2022. Stoianoglo va putea reveni în funcția sa dacă va îndeplini unele condiții

Astfel, Actualul procuror general interimar, Dumitru Robu, își va încheia interimatul până în octombrie 2022, fiind numit în această funcție la începutul lunii octombrie anul curent. În acest context, Sergiu Litvinenco a precizat că Alexandr Stoianoglo poate reveni în funcția sa de șef al Procuraturii Generale. Dar dacă va îndeplini unele condiții.

„Stoianoglo va reveni în funcția de procuror general dacă nu se va demonstra vinovaăția lui și dacă va trece cu bine de evaluarea extraordinară a activității procurorului. Un nou concurs pentru ocuparea funcției de procuror general poate avea loc, dacă această funcție va fi vacantă sau persoana își va da demisia sau va fi demis din funcție”, a menționat Litvinenco.

Vă amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție, după ce i s-au deschis dosare penale pe 5 capete de acuzare, fiind învinuit de corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *