Actualitate

După gaz, Kremlinul „șantajează” Occidentul că nu vor livra produse alimentare. Medvedev: Nu împărțim cina cu dușmanii

Președintele Consiliului de Securitate afirmă că Rusia are suficiente rezerve pentru a-și asigura securitatea alimentară. În același timp, el susține că Moscova ar putea vinde produsele țărilor prietene, în ruble sau în valuta lor națională.

„Multe țări depind de livrările noastre. Alimentele sunt arma noastră secretă. Le vom furniza doar prietenilor. Noroc că îi avem mulți, dar nu se află în America de Nord și Europa. Vom vinde pentru ruble, dar și pentru valuta lor națională, în proporții stabilite. Nu vom livra produsele alimentare și agricole ruse „neprietenilor”. Și nu vom cumpăra nimic de la ei. Deci, dejunul îl servim noi. Prânzul, cel mai probabil, îl oferim prietenilor, dar nu împărțim cina cu dușmanii. Se vor trece. Mai bine o mâncăm noi și facem sport dimineața”, afirmă Medvedev.

Lista țărilor neprietenoase ale Rusiei este constituită din SUA, Canada, statele membre ale UE, Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andora, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San-Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan.

De asemnea, Kremlinul vrea să interzică cetățenilor din aceste zone să vină în Rusia, restricționat vizitele oficialilor americani și europeni, dar și am impus ultimatul Guvernelor lor să plătească în ruble pentru gazul rusesc.

Precizăm că, anterior, Ucraina solicita țărilor baltice și Poloniei să închidă hotarele terestre cu Rusia și Belarus, pentru a exclude livrarea bunurilor de utilizare dublă. Este vorba despre produse care pot fi utilizate și în industria civilă, dar și în cea militară.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.