Actualitate

După mai bine de doi ani de la concertul anulat, fanii lui Toto Cutugno nu și-au primit banii înapoi

Am mers în judecată, dețin deja titlurile executorii – 1000 lei prețul biletului, 2000 lei prejudiciul moral, 348,00 lei cheltuieli de judecată”, aceasta este doar o secvență dintr-o scrisoare trimisă pe adresa redacției de către cititoarea noastră, Natalia Revenco, indignată de faptul că „nu răspunde nimeni pentru aceste fărădelegi”.

Concertul lui Toto Cutugno, anunțat pentru seara zilei de 26 iunie 2010, a fost contramandat, mai întâi din cauza ploii care a făcut imposibilă instalarea scenei pe teritoriul Stadionului „Zimbru”. Nici scena din Opera Națională, Piața Marii Adunări Naționale sau Sport Arena Manej nu au fost pe placul staffului, iar până la urmă concertul a fost anulat pe motiv că invitatul italian a impus câteva condiții pe care organizatorii nu le puteau îndeplini.

La scurt timp, Marian Olari, directorul companiei organizatoare „Mega Concert”, al cărei fondator este Dumitru Jioară, declara că administrația „Zimbru” se face vinovată de contramandarea concertului, din cauza faptului că au reziliat contractul și că aceasta urmează să fie dată în judecată pentru prejudiciul de circa 250 mii de euro provocat organizatorilor. Pe de altă parte, administrația „Zimbru” susținea că organizatorii au fost cei care au cerut anularea contractului, încercând să-și întoarcă banii pentru plata biletului de avion al lui Toto Cutugno.

Cu ocazia venirii lui Toto Cutugno, au fost procurate în jur de 1300 de bilete, la un preț de la 1.000 până la 2.000 de lei. Imediat după anularea concertului, Marian Olari dădea asigurări că banii pentru bilete vor fi înapoiați în cel mult trei săptămâni, însă aceștia nu au fost returnați nici până în prezent. „În momentul de față este intentată procedura de lichidare a companiei. Bunuri nu sunt pentru a fi returnați banii și SRL-ul urmează să fie închis, fără a returna banii persoanelor păgubite”, notează Natalia Revenco în scrisoarea sa.

Jioară, arestat

Tot în 2010, organizația obștească „Protecția consumatorului” intenționa să acționeze în judecată compania „Mega Concert”, bazându-se pe cele o mie de plângeri telefonice și 26 în scris. În încercarea de a discuta cu vreun reprezentant al organizației despre acțiunile întreprinse, nimeni nu a fost de găsit.

Plângeri referitoare la cazul privind concertul anulat au parvenit și în cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorului, autoritate administrativă, subordonată Ministerului Economiei. Contactați de TIMPUL, reprezentanții Agenției au declarat că investigația lor a luat sfârșit atunci când au aflat că Dumitru Jioară, fondatorul companiei organizatoare, a fost arestat de către colaboratorii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției. Dumitru Jioară, care era și directorul companiei Work & Travel I.E.R.A., a fost reținut, fiind învinuit de faptul că a dobândit ilegal bunuri și sume de bani de la persoanele care depuneau dosarele pentru angajare la muncă în SUA. Adrian Jovmir, ofițer de presă al MAI, susține că dosarul este aproape încheiat. În cazul în care va fi găsit vinovat, Jioară riscă închisoare de la opt la 15 ani.

De asemenea, Adrian Jovmir a recomandat persoanelor cărora nu le-au fost returnații banii pentru biletele la concertul lui Toto Cutugno să depună plângere la Procuratură, întrucât dosarul a fost clasat din lipsă de probe.

Amintim că Dumitru Jioară este, de altfel, cel care a răspândit informația despre venirea în Moldova a interpretei Lady GaGa. El evidenția faptul că evenimentul urma să aibă loc în luna mai ori septembrie a anului 2010 și că organizarea concertului l-a costat foarte mult.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *