Actualitate

După Polonia, încă o țară UE blochează granița cu Ucraina

Asociaţia Transportatorilor Rutieri Maghiari (MKFE) anunţă că transportatorii din Ungaria vor organiza, luni, un protest la granița cu Ucraina, cerând reintroducerea permiselor pentru transportatorii ucraineni care intră în UE, a căror emitere a fost abandonată după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022, notează Rador Radio România.

Acţiunea de protest a transportatorilor maghiari, care a primit deja autorizaţie de la poliţie, va avea loc în apropierea punctului de frontieră Záhony-Ciop. “Transportatorii cer o revizuire imediată a acordului și restabilirea sistemului de licenţiere pentru transportul ucraineano-ungar, precum și un control oficial eficient și intens asupra transportatorilor ucraineni” – se arată în mesajul transmis de MKFE.

Protestatarii spun că vor să atragă atenția Comisiei Europene și a Guvernului Ungariei asupra a ceea ce ei consideră a fi “consecințe grave ale acordului dintre UE, Ucraina și Republica Moldova, care liberalizează parțial transportul rutier și pune multe companii maghiare într-o situație critică, afectând piaţa”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Filorusul putinist ,( un dobitoc ,caruia nu merita sa-i pomenim numele) si care conduce hungaria, a mai comis inca o mizerie care-l caracterizeaza.
    Acum 67 de ani, poporul lui, a avut curajul sa se ridice impotriva ocupzantilor rusi si a partidului comunist maghiar.
    Dobitocul nu intelege ca in politica esti efemer.
    Nu inteleg de ce corifeii UE nu-l aseaza acolo unde ii e locul.
    Adica la lada de gunoi a politicii europene !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *