Politică

Duplicatate moldovenească. Ambasadorul UE în R. Moldova a critică guvernarea de la Chișinău pentru că nu impune sancțiuni împotriva Rusiei

Recentele declarații ale ambasadorului UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, pun în lumină un adevăr incomod și totodată dezamăgitor despre politica guvernării PAS: o discrepanță flagrantă între retorică și acțiune. În timp ce Maia Sandu se joacă de-a diplomația cu declarații anti-rusești, în realitate, se rezumă la un joc de PR și propagandă, fără a lua măsuri concrete.

Este o ironie amară că, deși Chișinăul se visează membru cu drepturi depline al UE, se eschivează de la unul dintre cele mai fundamentale aspecte ale apartenenței: solidaritatea în fața agresiunii și încălcărilor de drept internațional.

Această abordare duplicitară nu doar că subminează credibilitatea Republicii Moldova pe scena internațională, dar și ridică semne de întrebare serioase despre angajamentul său real față de valorile și politicile Uniunii Europene.

Ambasadorul Mazeiks a subliniat așteptările UE ca Republica Moldova să facă progrese în ceea ce privește sancțiunile impuse Federației Ruse. Însă, în loc să acționeze, Chișinăul pare să prefere un dans diplomatic, unde cuvintele nu se traduc în fapte. Această lipsă de coerență nu doar că trădează o lipsă de viziune strategică, dar și arată o lipsă de curaj în a-și asuma responsabilități clare.

Este timpul ca guvernarea moldovenească să înceteze acest joc de scenă și să demonstreze că aspirațiile sale europene sunt susținute de acțiuni concrete. Dacă Republica Moldova dorește cu adevărat să fie parte a comunității europene, trebuie să își alinieze politicile și acțiunile la standardele și așteptările acesteia.

Este esențial ca Chișinăul să renunțe la dublul discurs și să înceapă să acționeze cu seriozitate și determinare. Doar prin fapte, nu prin cuvinte, Republica Moldova își poate demonstra angajamentul față de valorile europene și își poate asigura un viitor în cadrul UE. Eșecul de a face acest lucru nu va face decât să adâncească prăpastia între aspirațiile sale și realitatea politică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Uăi dapîi cum uăi ti puteai gândi cî o sî șii la maldaivani??? Păi da nu maldaivanii o inventat „jîțălu diștept”, …șî cu, șî cu… Păi da cum ai vrea sî șii la „statul” independent, neutru, multilateral înapoiat, respublika pobedistî di rit moscălesc molotova??? Aici tăți curvăsărim șî îi tăt normal șî bravo!!!
    Ne-o „educat” ghini rusul uăi! Celi mai mari șî mai priceputi curvi cerșetoari ci sî existî pi planetî numai aici li poți găsî. Și nu numai în rândul „politicienilor” cu toate că aici predomină…

  2. Aceeasi mizerie peste tot. Maia Grigorievna si saltimbancii ei cu ifose eurocrate, restrictioneaza utilizarea banilor lichizi. Agenda globalista prevaleaza, restul e can can.

    Povestea cu duplicitatea, implicit cu sanctiunile, e expresia ipocriziei europene. Politrucii de la Chisinau s-au aliniat aliniat la ce face, nu ce zice coana UE. Firme europene colaboreaza cu industria militara ruseasca. De pilda francezii de la Marchante lucreaza cu Kurganpribor care e contractor al corporatiei Kalasnikov. Si ce daca Serghei Muratov, seful Kurganpribor e pe nu stiu ce lista de sanctiuni? Afacerile cu francezii merg bine. Afacerile insemnand componente pt MLRS (Grad si Smerch). Din Elevetia au sosit componente pt Verba. Civilii de la Auchan aprovizioneaza armata rosie fara probleme pt ca sanctiunile, idem democratia, sunt pentru catei, in nici un caz pt dulai. Auchan a infiintat puncte de colectare pt “ajutorul umanitar”. In plus, au oferit cu marinimie guvernului rus datele propriilor salariati ca nu cumva sa se sustraga de la incorporare. Rapandulele habsburgice de la Raiffeisen eludeaza fara grija asa-zisele sanctiuni. Poanta cu gazele si petrolul rusesc e o glumea macabra. Coana UE cumpara marfa ruseasca de la intermediarii chinezi si indieni cu preturi umflate, fapt ce serverste la inventarea falselor crize energetice ca sa impuna infamul “pact verde”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *