Sport

Echipa națională a Poloniei a refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea BLM înaintea meciului cu Anglia

Jucătorii echipei naționale a Poloniei nu au îngenuncheat pentru Black Lives Matter (BLM) înaintea startului partidei cu Anglia, disputată miercuri seară, la Londra.

Jucătorii gazdă au îngenuncheat, după cum se vede pe imagini, în timp ce omologii lor polonezi au rămas în picioare. Polonia a pierdut meciul cu scorul de 2-1.

„Federația de fotbal informează că jucătorii echipei naționale poloneze, înainte de meciul împotriva Angliei de la Wembley, au luat o poziție neutră și apolitică față de inițiativa Black Lives Matter. În același timp, subliniem că toți reprezentanții polonezi sunt solidari împotriva oricăror manifestări de rasism. În activitățile noastre am fost întotdeauna ghidați de respectarea principiilor egalității, toleranței și drepturilor egale, indiferent de locul nașterii, culoarea pielii, religia și punctele de vedere politice”, a precizat Federația de Fotbal din această țară.

La începutul lunii februarie, echipele de rugby ale Irlandei și ale Țării Galilor au refuzat să îngenuncheze, în semn de aderență la mișcarea Black Lives Matter, înainte meciului direct din cadrul Turneului celor șase națiuni, după cum informa R3media la vremea respectivă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *