Actualitate

ECONOMIE /// Prețul petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Contractele futures pentru petrolul Brent au urcat la 81,69 dolari pe baril, un nivel care nu a mai fost atins din noiembrie 2014, fiind ulterior tranzacționate în urcare cu 0,4%, la 81,5 dolari pe baril, scrie News.ro. Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a avansat cu 0,3%, la 72,28 dolari pe baril.  

Statele Unite vor aplica noi sancțiuni împotriva Iranului, începând din 4 noiembrie, iar Washingtonul presează guvernele și companiile din întreaga lume să se conformeze și să reducă achizițile din această țară.

”Iranul va pierde un volum considerabil de export și, având în vedere reticența OPEC și a altor producători de a crește livrările, piața nu are capacitatea de a acoperi deficitul ofertei”, a declarat Harry Tchilinguirian, director la nivel global pentru strategii pe piețele de mărfuri la banca franceză BNP Paribas.

Marea Britanie, China, Franța, Germania, Rusia și Iranul au anunțat luni că vor să dezvolte mecanisme de plată pentru a continua tranzacțiile în pofida sancțiunilor Statelor Unite, dar majoritatea analiștior anticipează că Washingtonul va reduce oferta de petrol cu 1-1,5 milioane de barili pe zi.

https://www.profit.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *