Externe

Erdogan pregătit să devină un garant al securității în Fâșia Gaza

Turcia este pregătită să devină o țară garant al Fâșiei Gaza dacă apare o astfel de situație, declară președintele turc Recep Tayyip Erdogan într-un interviu la întoarcerea sa din Kazahstan.

El a spus că Ankara a vorbit constant despre problema garanțiilor de când conflictul dintre Hamas și Israel a început să se intensifice, astfel că este pregătită să își asume o astfel de misiune.

“Grecia poate fi o țară garant în Cipru, Marea Britanie poate fi și ea o țară garant și de ce nu ar trebui ca Turcia să devină o țară garant, de ce să nu creăm o structură similară în Gaza? Deci ne putem asuma rolul de țară garant”, a declarat Erdogan.

Liderul turc a declarat că Ankara ar trebui să preia conducerea în problema garantului în Fâșia Gaza, adăugând că “aceasta va fi o evoluție care va modela istoria, prezentul și viitorul”.

“Toate eforturile Turciei vizează pacea în Fâșia Gaza și în Palestina, unde oamenii nu trebuie să mai fie uciși și să își părăsească locuințele”, a subliniat Erdogan.

Președintele turc a mai spus că acordă o mare importanță summitului Organizației Cooperării Islamice, care va avea loc în Arabia Saudită pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian și inițiativele de încetare a focului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Zice Erdogan: Israelul este ocupant in Palestina si de aceea trebuie sa dispara. Palestina este denumirea in deradere data de romani Canaanului. Palestina nu a existat ca stat, ci triburi arabe din neamuri diferite. Stie Erdogan cum si cand a fost facut Templul lui David ? Daca Erogan se refera la formarea Israelului, atunci sa ne intrebam si noi cum s-a format Turcia. Ca jumatate din teritoriu l-a furat de la Imperiul Bizantin, adica de la greci. Prin urmare, sa faca bine Turcia sa inapoieze jumatate din tara Greciei ! Si alta parte kurzilor ! Sa se retraga si din Cipru ! Si in general sa se duca inapoi in Asia, de unde a venit. Cam ce parere are Erdogan de originea neagra a Turciei ?

  2. Bosorogului asta i s-a urat cu viata. A transformat Turcia intr-un mare lagar si acum vrea sa garanteze el [care intruchipeaza Turcia pe psrsoana fizica ] asazisul stat palestinian, care de fapt estee un Teritoriu condus de o Autoritate. Poate mai retine si el ceva din istoria lumii, ideea ca toate imperiile mor cu tot cu dictatorii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *