Actualitate

Este februarie, dar deja simțim primăvara! Ce temperaturi vor fi înregistrate astăzi

Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), a precizat pentru că pe teritoriul Republicii Moldova este traversat de mase de aer cald, care vin dinspre Africa de Nord și Marea Mediterană.

Temperaturi ale aerului cuprinse între +10 și +15 grade se vor menține până pe 19 februarie, după care va fi o tendință de scădere a valorilor termice, iar la data de 23 februarie temperatura aerului va oscila între +5 și +10 grade Celsius pe timp de zi.

„Temperatura medie care ar trebui să fie în această perioadă a anului ar trebui să oscileze între 0 și -2 grade Celsius. Maximele termice pe timp de zi ar trebui să urce până la +4 grade, iar noaptea ar trebui să fie de la -6 până la -3 grade Celsius”, a specificat Ghenadii Roșca.

Cea mai călduroasă zi de 16 februarie a fost în 2016, atunci când la stațiile meteorologice de la Cahul și Tiraspol au fost înregistrate +16,6 grade. Cea mai friguroasă zi de 16 februarie a fost în 2006, la Tiraspol fiind înregistrate minus 24,5 grade Celsius.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *