Actualitate

Europarlamentarul Adrian Axinia (AUR) cere, de la Bruxelles, sprijin sporit pentru Republica Moldova

Alianţa pentru Unirea Românilor condamnă în termeni duri războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Susţinem continuarea ajutorului economic şi militar pentru Kiev şi sperăm că, în cel mai scurt timp, vom avea un Summit de Pace. Păstrăm observaţia că nu armele vor pune capăt conflictului, ci diplomaţia.

În egală măsură, este crucial să existe atenţie sporită pentru zonele limitrofe conflictului. Republica Moldova, stat puternic afectat de perpetuarea războiului, va avea pe 20 octombrie un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană. Fac un apel către statele membre, către Parlamentul European şi Comisia Europeană să ofere sprijin, economic, tehnic şi administrativ mai mare pentru Chişinău. Basarabenii trebuie să vadă şi să simtă că sunt doriţi în proiectul unic european.

Noi, AUR, ne dorim ca Republica Moldova să fie cât mai repede membră a Uniunii Europene. Aceasta pare să fie o condiţie prealabilă ideii noastre că este necesară şi utilă o unire politică între România şi Republica Moldova, lucru care se poate realiza mai uşor sub umbrela UE. Considerăm că ar fi un lucru bun şi din perspectiva reeditării în cadrul UE a unei Reunificări aşa cum s-a întâmplat cu cele două Germanii în octombrie 1990.

Adrian Axinia, Europarlamentar AUR, Bruxelles.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *