Politică

Evoluția prețurilor și situația din sectorul bancar, discutate de Președinta Maia Sandu și Guvernatorul BNM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în această după amiază cu Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

În cadrul discuțiilor, Guvernatorul a prezentat informații recente privind evoluția prețurilor și a inflației, situația de pe piața valutară și volumul remitențelor trimise acasă în anul curent. O atenție deosebită a fost acordată sectorului bancar – în mod special, stabilității acestuia și masurilor de supraveghere aplicate de BNM.

„Am îndemnat încă o dată reprezentanții sistemului bancar să-și asume un rol mai activ în depășirea crizei pandemice și financiare prin care trec majoritatea agenților economici. Acest lucru este posibil, ajutând întreprinderile mici și mijlocii, mai ales pe cele din sectorul agricol. Am menționat, în contextul dat, posibilitatea de stimulare a creditării, de către bănci, a agenților economici. Resurse financiare în băncile comerciale există și acestea trebuie sa lucreze pentru creditarea, respectiv salvarea economiei”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că acesta este un moment necesar de solidaritate, care ne va face mai puternici pe toți.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *