Ultima oră

EXCLUSIV Candidata propusă de PSRM la șefia Guvernului, cu critici dure în adresa socialistului Vasile Bolea

Scandalul Bolea vs Litvinenco sau cum a ajuns socialistul să-și ceară scuze de la persoanele care suferă de autism
O reacție la fel de dură, Mariana Durleșteanu a avut-o și atunci când fostul prim-ministru Ion Chicu a provocat un scandal diplomatic între Republica Moldova și țara vecină România, în urma unui ping-pong de declarații dintre el și eurodeputatul român, Siegfried Mureșan. Mai exact, Mureșan a criticat atunci felul în care Guvernul de la Chișinău, condus de Ion Chicu, gestiona pandemia de COVID-19 și a apreciat fostul Guvern Sandu ca fiind cel mai eficient.

În scurt timp, Chicu a reacționat cu un mesaj pe Facebook: „Stau si mă uit eu la băiețașii ăștia români, oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni.”

Atunci, Mariana Durleșteanu a catalogat acțiunile lui Ion Chicu drept un dezmăț.

În noiembrie 2019, Mariana Durleșteanu a avut o replică și pentru președintele de atunci al Republicii Moldova, Igor Dodon, care critica reprezentanții PAS și membrii fostului Cabinet de miniștri condus de Maia Sandu că nu ar cunoaște realitățile din Moldova, întrucât au doar experiențe de lucru înafara țării și că abia așteaptă să plece și să se reangajeze în structuri internaționale.

Activitatea Guvernului Chicu a fost criticată și în decembrie 2019, când Mariana Durleșteanu făcea o scurtă retrospectivă a vieții politice de la Chișinău, catalogând Executivul drept „o voce electorală și radicală”.

În mai 2020, Durleșteanu adresa o întrebare retorică Guvernului de la Chișinău, condus de Ion Chicu.

Pe parcursul ultimelor luni, fosta ministră a Finanțelor, în Guvernul Greceanîi, a avut mesaje și cu eferire la activitatea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a consilierilor acesteia.

Amintim că PSRM a decis să propună propria candidată la funcția de șefă a Executivului. Anunțul a fost făcut de liderul PSRM Igor Dodon. Drept candidată a fost aleasă Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi. Inițiativa a fost susținută de deputații PSRM și urmează să ajungă pe masa Maiei Sandu după ce va acumula numărul suficient de semnături.

Mariana Durleșteanu este fostă ministră a Finanțelor, activând în funcție în perioada martie 2008 – septembrie 2009, în Guvernul comunist condus de Zinaida Greceanîi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *