Externe

Exemplu pentru Moldova! O țară din UE nu mai eliberează vize și permise de ședere pentru studenții ruși

„Continuarea sancțiunilor împotriva Rusiei este esențială pentru a asigura o presiune necruțătoare asupra țării”, a declarat ministrul de externe al Estoniei Urmas Reinsalu într-un comunicat.

Estonia a anunțat joi că nu va mai elibera vize sau permise de ședere pentru cetățenii ruși care doresc să studieze în mica țară baltică, declarând că invazia Ucrainei a amenințat securitatea națională.

Ordinul Ministerului de Externe pune capăt, de asemenea, practicii de acordare a dreptului la muncă pe termen scurt rușilor sau cetățenilor aliaților Belarus care au obținut viză de la un alt stat al Uniunii Europene.

„Continuarea sancțiunilor împotriva Rusiei este esențială pentru a asigura o presiune necruțătoare asupra țării”, a declarat ministrul de externe Urmas Reinsalu într-un comunicat.

„Dacă sancțiunile ajută la oprirea agresiunii ruse, va avea un efect pozitiv asupra propriei noastre securități”.

Estonia, împreună cu statele baltice Letonia și Lituania, au câștigat independența după cinci decenii de stăpânire sovietică în 1991 și s-au numărat printre cei mai stridenți critici la adresa invaziei Ucrainei de către Rusia.

R. Moldova visează să ajungă un „stat european”, dar se comportă în continuare ca o gubernie, iar politicienii se comportă ca niște subalterni, unii în fața Bruxelles-ului iar alții în fața Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *