Actualitate

Expert: Evaluarea activității lui Alexandr Stoianoglo poate fi încheiată la 23 decembrie cu sau fără membru desemnat de CSP

„Nu e vorba de tergiversare a procesului pentru că Regulamentul privind procedura de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat prevede că deși sunt cinci entități care deleagă membri în această comisie, activitatea comisiei este funcțională, dacă sunt minim trei. Acum activitatea comisiei este în toi. Membrul desemnat de CSP ar urma să contribuie la evaluare, dar și fără acesta Comisia ar putea emite raportul de evaluare”, a explicat consilierul CRJM Daniel Goinic.

Conform regulamentului, Comisia este constituită din cinci membri, dintre care unul este propus de Președintele Republicii, unul de Ministerul Justiţiei, unul de Consiliul Superior al Magistraturii, unul de Consiliul Superior al Procurorilor şi unul de procurorul general evaluat.

Consiliul Superior al Procurorilor poate desemna un fost procuror care a ieșit din sistem cel puțin cinci ani în urmă. Însă, regulamentul interzice ca membru al comisiei să fie procurori în funcţie, nici de alte persoane aflate cândva în subordinea Procurorului General.

„Munca în comisie este neremunerată și va dura cel puțin 30 de zile. În procedura de evaluare, Comisia va avea mai multe instrumente de analizare a activității procurorului general, cum ar fi practica judiciară, eventuale hotărâri CEDO, inclusiv investigațiile jurnalistice. Termenul final ar fi 23 decembrie când raportul va ajunge la CSP, care va decide calificativul pentru activitatea procurorului general”, a mai precizat Daniel Goinic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *