ActualitateExterne

Explozie de proporții. Ucraina a distrus o navă rusească în Marea Neagră / Trafic blocat în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene au anunţat marţi că au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră suspectată că transporta drone iraniene folosite de Moscova în conflictul cu Kievul, notează AFP, citat de Agerpres.

“Marea navă de debarcare Novocerkassk” a fost “distrusă” de piloţii forţelor aeriene, au anunţat acestea pe mesageria Telegram.

“Oamenii spun că transporta Shahed”, drone explozive iraniene, folosite masiv de Rusia împotriva Ucrainei, a adăugat sursa.

Armata nu a precizat locaţia loviturii, dar comandantul forţelor aeriene, Mîkola Oleşciuk, a transmis o înregistrare video care arată o explozie urmată de flăcări la baza navală rusă Feodosia, situată la Marea Neagră în Peninsula Crimeea ocupată.

Şeful “Republicii Crimeea”, Serghei Aksionov, a confirmat că a avut loc un atac la Feodosia.

“Un atac inamic a fost efectuat în sectorul Feodosia. Sectorul portului este izolat”, a declarat responsabilul rus pe Telegram, asigurând că “detonaţia s-a încheiat” şi că “focul este ţinut sub control”.

Aksionov nu a precizat natura pagubelor, dar a subliniat că “locuitorii mai multor case” urmau să fie “evacuaţi”.

Ucraina efectuează frecvent lovituri în Crimeea, vizând în special dispozitivul militar rus. În aprilie 2022, a trimis la fund crucişătorul Moskva, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *