Actualitate

Exploziile la Belgorod: o operațiune nerealist de genială a Forțelor Armate ale Ucrainei sau o provocare a Moscovei?

În Belgorod în această dimineață, un depozit de petrol a fost atacat de elicoptere de atac Mi-24. Acest impact a fost surprins în detaliu de mai multe camere de securitate. Rușii au dat imediat vina pe Ucraina pentru lovitura.

De fapt, toată lumea știe foarte bine că sunt un susținător al loviturilor pe teritoriul inamic, dar în acest caz trebuie să afirm cu cea mai mare evidență – păcat, dar nu suntem noi!

De ce așa – explic.

În primul rând, Ucraina nu și-a putut trimite elicopterele de atac în Rusia pentru că ar trebui să zboare zeci de kilometri în zona de apărare aeriană stratificată. Adică, un lucru este să folosești aviație, elicoptere, precum și să efectuezi lovituri cu rachete în teritoriile ocupate temporar împotriva țintelor inamice, de exemplu, ca împotriva BDK din Berdyansk, unde apărarea aeriană a inamicului are deficiențe și vulnerabilități și este cu totul altceva să trimită o țintă atât de ușoară ca un elicopter în zona saturației crescute a apărării aeriene inamice.

Acest lucru nu este doar stupid, ci și nesăbuit.

În al doilea rând, dacă Ucraina ar fi intenționat să efectueze o astfel de lovitură, ar fi livrat-o nu la un depozit de petrol, ci la un obiect de infrastructură militară – depozite de muniții, unități militare, baze de depozitare a echipamentelor etc.

Deci ce a fost?

Și a fost, cel mai probabil, o imitație a unei lovituri a părții ucrainene la Belgorod, pentru a:

În primul rând, să perturbe procesul de negocieri, în care Rusia se află încă din primele zile într-o poziție extrem de dezavantajoasă. După această lovitură, Rusia nu numai că poate începe să amenințe cu arme nucleare, pe care nu le va folosi niciodată, ci și să apeleze la OTSC pentru ajutor, ceea ce va fi deosebit de rușinos, dar o astfel de umilință nu este importantă pentru ea în poziția ei fatală. Deși, nu sunt sigur că CSTO va răspunde.

În al doilea rând, acesta este un act de intimidare a rușilor, care vor să arate că propaganda rusă nu a mințit – ucrainenii sunt naționaliști naziști, care se gândesc doar la distrugerea Rusiei! În general, vechea poveste cu zahăr și case aruncate în aer capătă noi contururi.

Repet, dacă Ucraina ar fi dat această lovitură, ar fi fost doar pe o instalație de infrastructură militară și cu siguranță nu și-ar fi riscat elicopterele de atac, care, potrivit Ministerului rus al Apărării, au fost toate distruse, dar ar fi folosit -arme de artilerie de precizie sau de rachete.

De fapt, o provocare evidentă, deși ar fi mult mai interesant pentru mine să vorbesc despre funcționarea genială a Forțelor Armate ale Forțelor Armate ale Ucrainei, dar sunt un susținător al bunului simț, și nu al urii. Și dacă autoritățile ruse au luat-o, înseamnă că în sfârșit sunt apăsate de zid.

Expert militar Alexander Kovalenko 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *