ActualitateExterne

Exxon Mobil a raportat profit trimestrial peste aşteptările Wall Street, dar profitul companiei a scăzut semnificativ faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior

Exxon Mobil a raportat profit trimestrial peste aşteptările Wall Street, dar profitul companiei a scăzut semnificativ faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, trase în jos de declinul preţurilor petrolului, transmite CNBC.

Exxon a declarat un dividend pentru primul trimestru de 95 de cenţi pe acţiune, plătibil pe 11 martie. Compania a returnat 32,4 miliarde de dolari acţionarilor în 2023, prin dividende de 14,9 miliarde de dolari şi răscumpărări de acţiuni de 17,4 miliarde de dolari.

Iată ce a raportat Exxon pentru trimestrul patru în comparaţie cu ceea ce se aştepta Wall Street, pe baza unui sondaj al analiştilor realizat de LSEG, cunoscută anterior ca Refinitiv:

Câştig pe acţiune: 2,48 USD ajustat, faţă de 2,21 USD estimat

Venituri: 84,3 miliarde USD faţă de estimarea de 85,2 miliarde USD

Exxon a raportat un profit net de 7,63 miliarde dolari, sau 1,91 dolari pe acţiune, pentru ultimele trei luni ale anului 2023, în scădere cu 40% faţă de profitul de 12,75 miliarde dolari sau 3,09 dolari pe acţiune raportat pentru acelaşi trimestru din 2022.

Profiturile au fost afectate de un cost de depreciere de 2 miliarde de dolari în California, din cauza unor probleme de reglementare care au împiedicat producţia şi distribuţia să revină în funcţiune.

Excluzând aceste costuri, Exxon a câştigat 2,48 dolari pe acţiune, depăşind aşteptările Wall Street de 2,21 dolari pe acţiune.

Pentru tot anul 2023, compania a înregistrat un profit de 36 de miliarde de dolari, în scădere cu 35% faţă de 55,7 miliarde de dolari în anul precedent.

Preţurile ţiţeiului au fost volatile în 2023, West Texas Intermediate şi Brent scăzând cu peste 10% în acest an, din cauza slăbirii economiei chineze şi a producţiei record de petrol din SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *