Timpul Liber

Fajitas de pui – rețetă ușoară

Aveți nevoie de o masă simplă și vibrantă la mijlocul săptămânii pe care familia o va iubi? Pregătiți aceste fajitas de pui – ușor de preparat, iar oamenii își pot crea propriile capodopere la masă.

Metoda

  • PASUL 1 Se încălzește cuptorul la 200C/180C fan/gaz 6 și se înfășoară 8 tortillas medii în folie de aluminiu.
  • PASUL 2 Se amestecă într-un castron 1 lingură mare de paprika afumată, 1 lingură de coriandru măcinat, un vârf de cuțit de chimen măcinat, 2 căței de usturoi zdrobiți, 4 linguri de ulei de măsline, sucul de la 1 lămâie și 4-5 picături de Tabasco, cu un vârf mare de cuțit de sare și piper.
  • PASUL 3 Se amestecă în marinată 2 piepturi de pui tăiate fin, 1 ceapă roșie tăiată fin, 1 ardei roșu tăiat felii și 1 ardei iute roșu tăiat fin, dacă se folosește.
  • PASUL 4 Se încălzește o tigaie până când se încinge și se adaugă puiul și marinada în tigaie.
  • PASUL 5 Țineți totul în mișcare la foc mare timp de aproximativ 5 minute, folosind cleștele, până când obțineți un efect frumos de carbonizare. Dacă tigaia dvs. este mică, este posibil să fie nevoie să faceți acest lucru în două reprize.
  • PASUL 6 Pentru a verifica dacă puiul este fiert, găsiți partea cea mai groasă și rupeți-l în două – dacă vreo parte este încă crudă, gătiți până când este gata.
  • PASUL 7 Puneți tortillas în cuptor să se încălzească și serviți-le cu puiul gătit, o pungă de salată mixtă și un tub de 230 g de salsa proaspătă.

Ingrediente

  • 2 piepți de pui, tăiați mărunt
  • 1 ceapă roșie, tăiată mărunt
  • 1 ardei roșu, tăiat felii
  • 1 ardei iute roșu, tăiat mărunt (opțional)

Pentru marinată

  • paprika afumată
  • 1 lingură de coriandru măcinat
  • chimen măcinat
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lămâie verde, zemoasă
  • Tabasco

Pentru a servi

  • 8 tortillas
  • salată mixtă
  • 230 g de salsa proaspătă

Cea mai bună salsa din roșii

Pregătiți această salsa gustoasă și sănătoasă în doar 5 minute cu roșii, ceapă, usturoi, lime, coriandru și oțet de vin alb. Serviți cu nachos și lăsați-i pe toți să se înfrupte.

PASUL 1
Se combină într-un bol roșiile, ceapa roșie, usturoiul, oțetul de vin alb, sucul de lămâie și coriandrul. Amestecați, apoi dați la frigider până când sunteți gata de servire.

Ingrediente

  • 4-6 roșii medii , decojite și tăiate mărunt
  • ½ ceapă roșie, tocată foarte fin
  • 1 cățel de usturoi mic, tocat
  • un strop mic de oțet de vin alb
  • ½ lămâie verde, zeamă
  • ½ buchet de coriandru, tocat grosier

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *