Actualitate

FĂRĂ GEOPOLITICĂ? Dodon face un film despre „eliberarea de fascism” – Celebrarea ocupației sovietice este cel mai important eveniment din acest an

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că au discutat în detalii planul care include numeroase evenimente ce vor fi organizate în diferite regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv, restaurarea monumentelor, deschiderea muzeelor și a expozițiilor de fotografie, lansări de carte etc.

„Principalele evenimente sunt planificate pentru data de 24 august – când marcăm aniversarea a 75-a de la eliberarea Chișinăului în cadrul operațiunii Iași-Chișinău. În ziua respectivă, va avea loc inaugurarea Monumentului eroilor eliberatori ai capitalei, instalat în fața sediului Academiei de Științe a Moldovei și restaurat la inițiativa Președintelui țării. Tot în aceeași zi, va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate” din capitală, apoi, la inițiativa șefului statului, la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni” vor avea loc mai multe evenimente comemorative. În seara zilei de 24 august, va fi prezentată premiera filmului documentar „Istoria Moldovei. Operațiunea Iași-Chișinău”, realizat la inițiativa Președintelui Republicii Moldova. Evenimentele festive se vor încheia cu un concert grandios și un spectaculos foc de artificii”, a scris Dodon.

Șeful statului a mai spus că, „marcarea aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism este unul din cele mai importante evenimente din acest an. Noi trebuie să cinstim istoria noastră și să comemorăm eroii noștri pentru viitorul Republicii Moldova”.
 
http://curentul.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *