Politică

Fără Washington, Rusia și Iranul vor face să deraieze procesul de pace dintre Armenia și Azerbaidjan

Statele Unite și-au dat seama că, în absența unui angajament mai activ din partea Washingtonului în procesul de negociere dintre Azerbaidjan și Armenia privind normalizarea relațiilor și un tratat de pace, Rusia și Iranul vor fi întotdeauna un obstacol în calea unui rezultat.

Acest lucru reiese dintr-un articol al lui Michael Doran, director al Centrului pentru Pace și Securitate în Orientul Mijlociu al Institutului Hudson, publicat în The Wall Street Journal.

Articolul autorului notează că, pe lângă SUA, și președintele rus Vladimir Putin și-a asumat rolul de mediator. O rezolvare definitivă a problemei și pacea ar elimina nevoia de forțe rusești în Karabah, care sunt staționate acolo. Iar acestea sunt unul dintre principalele instrumente ale lui Putin.

După cum subliniază articolul, cooperarea trilaterală a Azerbaidjanului cu Turcia și Israelul sperie în mod deosebit Teheranul: “În consecință, Teheranul colaborează cu Moscova și Erevan pentru a contrabalansa pactul Turcia-Israel-Azerbaidjan și pentru a face să deraieze negocierile de pace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *