Frumusețe

Fereşte-te de viroze mâncând (I)

Chiar dacă avem tendinţa, şi pe bună dreptate, de a scăpa de hainele groase şi de a îmbrăca altele mai subţiri, nu trebuie să uităm că temperaturile nu sunt tocmai cele mai potrivite pentru ţinute lejere. Chiar dacă am renunţat la paltonul gros cu guler de blană, nu trebuie să renunţăm la fular sau eşarfă. Aceste accesorii ţin de cald atunci când se răcoreşte, adică la primele ore ale dimineţii sau seara, dar pot fi şi o barieră în calea virozelor care ne pândesc la tot pasul. Nu spunem că viruşii nu pot străbate aceste accesorii, dar putem fi sigure că le putem folosi pentru a ne acoperi o parte din faţă sau capul dacă se impune, deci ne putem proteja.

Având în vedere că organismul este expus răcelilor şi virozelor, la trecerea dintre anotimpuri, că suntem sensibili şi cu imunitatea mult scăzută, legumele şi fructele proaspete ar putea fi o primă alegere pentru creşterea imunităţii. Lămâile şi alte citrice sunt perfecte în aceste zile, iar pe lângă aceste fructe mai poţi degusta şi alte bunătăţi care răpun microbii.

USTUROIUL

Atunci când simţi că răceala vrea să pună stăpânire pe tine, usturoiul poate face minuni. Acesta conţine mai multe substanţe antivirale şi antibacteriene, fiind cel mai puternic aliment care luptă eficient cu răceala. În cazul în care nu doreşti ca cei din jur să ştie că ai mâncat usturoi poţi să îl înghiţi întreg, cu apă, suc sau iaurt. Înainte de a-l folosi la mâncare curăţă-l, mărunţeşte-l şi lasă-l să stea 15-20 de minute. În acest fel se activează enzimele care întăresc sistemul imunitar. Doi căţei de usturoi pe zi oferă protecţie împotriva virozelor, dar scad şi riscul de cancer la stomac sau la colon.

VARZA

Este o sursă excelentă de vitamina C, dar conţine şi cantităţi importante de fibre, mangan, acid folic, vitamina B şi acizi graşi omega-3. Nu te limita doar la varză, poţi să alegi orice legumă din familia cruciferelor: varză roşie, varză de Bruxelles, broccoli, conopidă.

MIGDALELE

Datorită conţinutului bogat în vitamina E şi complexul vitaminic B, migdalele întăresc organismul şi-l apără de efectele nocive ale stresului. Aşadar, dacă ai poftă de o gustare nu ezita să consumi un pumn de migdale crude şi nesărate.

GREPFRUITUL

Este bogat în minerale, potasiu şi magneziu. Fructul conţine şi un complex de vitamine: C, B1, B2, PP şi ne fereşte cu succes de viroze şi răceli.

CEAIUL VERDE

Bogat în antioxidanţi, ceaiul verde conţine şi alte substanţe care apără corpul împotriva răcelii şi gripei. Efectul ceaiului cald este şi mai puternic atunci când suferi deja de o viroză, dar este mai util să-l bei zilnic, pentru întărirea sistemului imunitar. Pentru o delectare maximă a papilelor gustative, dar şi pentru un plus de energie.

(Va urma) 
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *