Social

Fermierii anunță că tehnica agricolă din nou va ajunge în centrul Chișinăului. „A fost ultima picătură”

Agricultorii vor relua protestele imediat după finalizarea recoltării culturilor de grupa a doua, anunță Asociația Forța Fermierilor care subliniază că tehnica agricolă din nou va ajunge în centrul Capitalei.

Agricultorii se arată deranjați de faptul că pe parcursul săptămânii curente prim-ministrul Dorin Recean nu a găsit timp pentru o întâlnire cu reprezentanții Asociației Forța Fermierilor. Aceștia declară că „nu mai cred în bune intenții ale autorităților abilitate”, transmite Vocea Basarabiei.

Mai mult, agricultorii declară că „guvernarea poartă o mare doză de vina pentru criza profundă, în care a fost aruncat sectorul agrar pe parcursul anilor 2022-2023”.

„Neglijența demonstrativă din partea prim-ministrului și rezistența ministrului agriculturii ideii moratoriului a fost ultima picătură pentru organizația noastră. Marea majoritatea membrilor Forței Fermierilor sunt de părere că guvernarea prin inacțiunile sale susține procesul distrugerii agricultorilor micro, mici și mijlocii în interesul unui grup restrâns de magnați transnaționali, care urmăresc transformarea Moldovei în moșia lor și care deja, conform investigațiilor jurnalistice, controlează peste 40 procente din toate terenurile agricole ale țării. Ținând cont de faptul că lucrările agricole sunt în toi și după consultări cu mai mulți fermierii în teritoriu, organizația noastră prin decizia Consiliului a hotărât:

1. Convocarea imediat după finalizarea recoltării culturilor de grupa a doua a unui Congres al agricultorilor, la care să fie analizată situația în sectorul agrar în contextul crizelor de proporție în perioada 2022-2023 și să fie formulată poziția civică a agricultorilor în raport cu guvernare sau cu unor reprezentanți ai acestei.

2. Reluarea protestelor imediat după finalizarea recoltării culturilor de grupa a doua prin deplasarea agricultorilor cu tehnică agricolă în capitală”, se arată în comunicatul remis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *