Cultură

Filarmonica Națională în RUINE: ,,Ce a mai rămas din ea va fi demolată, însă vor fi păstrate unele elemente arhitecturale” spune Ministrul Culturii

Până acum s-au adunat, atât pe contul filarmonicii, cât și pe cel al Ministerului Finanțelor peste 4 milioane de lei, bani care însă sunt insuficienți pentru a reabilita clădirea.

Ministrul Culturii susține că filarmonica or ce a mai rămas din ea va fi demolată, dar vor fi păstrate unele elemente arhitecturale care se vor regăsi în noua clădire.

„A trecut un an, întrebări sunt foarte multe. Întrebări despre ce s-a întâmplat, ce s-a făcut timp de un an, ce va fi în continuare. Ce vom construi pe acest loc? Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” se va construi pe acest loc, asta este sigur. Concluzia comisiei de experți etse că trebuie să mergem pe calea unei filarmonici noi. Intenționăm să construim o filarmonică modernă, calitativă. În noua clădire vor fi elemente din vechea filarmonică. În caietul de sarcini care va fi elaborat de Ministerul Culturii se va regăsi și elementul păstrării elemntelor arhitecturale. Au fost făcute doar 2 rapoarte, prezentate fostului minister, iar fosta guvernare s-a izolat de această problemă și nu s-a făcut nimic. Vom organiza un concurs internațional, idei despre cum trebuie să arate o filarmonică modernă. Vom face consultații publice. Suntem în proces de identificare a surselor pentru reconstrucția filarmonicii, trebuie mai întâi să facem un deviz, proiect pentru a înțelege de ce bani avem nevoie”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *