Moldova

Filip, despre votul PSRM-ȘOR în privința Stadionului Republican: „O rușine internațională” pentru a răsplăti „hoțul de miliarde”

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, califică votul coaliției neformale din Parlament PSRM-ȘOR, privind abrogarea legii care permitea Ambasadei SUA să cumperere terenul unde a fost amplasat Stadionul Republican, drept „o rușine internațională” și o răsplată pentru „hoțul de miliarde” Ilan Șor.

„Pe lângă faptul că a încălcat azi tot ce se putea încălca în Parlament, noua coaliție monstruoasă nu se oprește din neghiobii și distruge relațiile bune pe care le avem cu un partener strategic: Statele Unite. Un pas regretabil, o rușine pe plan internațional, o lovitură împotriva țării (pentru că țara trebuie să fie consecventă cu politica externă și relațiile internaționale), o acțiune necugetată care reduce încrederea partenerilor în Republica Moldova. Totul pentru ce? Doar pentru a-i asigura hoțului de miliarde o “nouă victorie” și a răsplăti astfel mâinile care s-au ridicat azi pentru schemele din politica fiscală și proiectele împotriva țării”, a comentat Filip reacția dură a Ambasadei SUA față de această decizie.

Într-o reacție pe Facebook, „Statele Unite regretă și critică adoptarea legislației de abrogare a Legii nr. 151 din 2018, ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou Complex al Ambasadei. Statele Unite au negociat în bună-credință cu guverne succesive ale Republicii Moldova timp de peste un deceniu achiziția terenului”.

„Această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu, încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și Republica Moldova”, subliniază Ambasada SUA, transmite cotidianul.md

Statele Unite erau pregătite să investească peste 250 de milioane de dolari pentru a construi o nouă ambasadă la Chișinău / Alianța criminală PSRM+ȘOR a fost împotrivă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *