Spre UE

Finlanda nu cedează în fața amenințărilor rusești: 70% din populație susține aderarea la NATO. R. Moldova, la coada istoriei

Ani de zile, „modelul finlandez” era promovat intens în Chișinău ca o soluție la criza identitară prin care trece statul R. Moldova. Astăzi, vedem cum „experții” de carton au luat apă în gură și nu mai spun nimic despre micul stat nordic, care are doar 5.6 milioane de cetățeni, dar care refuză să-și cedeze suveranitatea în fața amenințărilor venite de la fasciștii ruși.

Ministrul finlandez pentru afaceri europene, Tytti Tuppurainen, a afirmat vineri că este “foarte probabil” ca Finlanda să-şi depună candidatura la NATO, ca urmare a invaziei ruse din Ucraina, transmite AFP.

“Este foarte probabil, dar decizia încă nu a fost luată”, a precizat Tuppurainen pe canalul britanic Sky News. Ea a adăugat că “finlandezii par să fi luat deja o decizie şi există deja o majoritate enormă în favoarea aderării la NATO”. Sprijinul pentru aderare, care stagna la 20-25% de câteva decenii, aproape că s-a triplat, ajungând la 60% şi chiar 70%, potrivit celor mai noi sondaje.

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a atenţionat vineri că aderarea Suediei şi Finlandei la NATO va avea „consecinţele cele mai nedorite” și Rusia va fi nevoită să ia măsuri de securitate, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

Aceste ţări “trebuie să înţeleagă consecinţele unei asemenea măsuri”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus, Maria Zaharova, într-un comunicat. “A fi membru NATO nu le poate întări securitatea naţională. De facto, (Finlanda şi Suedia) vor fi în prima linie a NATO”, a adăugat Zaharova.

Neutralitatea R. Moldova – Cel mai mare fakenews din ultimii 30 de ani

În fața unei amenințări care acum privește întreaga civilizație occidentală, nu există loc de neutralitate. Aceasta ar fi, mai curând, primul pas către capitulare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *