Justiție

Fiul fostului șef SIS, Artur Reșetnicov, cercetat penal pentru hărțuire sexuală, a scăpat basma curată

Nichita Reșetnicov, fiul fostului direcor SIS, Artur Reșetnicov, cercetat penal pentru hărțuire sexuală, a scăpat basma curată. Magistrații au dispus încetara procesului penal, după ce părțile au încheiat o tranzacție de împăcare. Nici acuzatorul de stat nu a avut obiecții, transmite Anticoruptie.md.

În ședința din 7 februarie curent, avocatul lui Nichita Reșetnicov, Oleg Mîța, a solicitat încetarea procesului penal în legătură cu împăcarea părților, prezentând  tranzacția de împăcare încheiată la sfârșitul lunii ianuarie. În ședința de judecată din 10 februarie, apărătorul a fost de acord cu poziția acuzatorului de stat referitor la încasarea cheltuielilor judiciare, însă a solicitat respingerea solicitării de nimicire a corpurilor delicte, acestea urmând a fi restituite inculpatului.

După un an de deliberări, și victima a solicitat încetarea procesului. Nici acuzatorul de stat, procurorul Tatiana Timofti-Rusanovscaia, nu a avut obiecții față de cererea de încetare a procesului penal în legătură cu împăcarea părților.

Dosarul intentat pentru hărţuire sexuală lui Nichita Reşetnicov, fiul fostului director al SIS, Artur Reşetnicov, a ajuns în gestiunea Judecătoriei Chişinău în februarie 2022.

Nichita Reşetnicov era învinuit că a filmat pe ascuns momente în care întreținuse relații sexuale cu fosta prietenă, iar după întreruperea relației o amenința că va face publice  imaginile.

Nichita Reşetnicov a pledat nevinovat. Tânărul a declarat anterior pentru portalul Anticoruptie.md că dosarul i-a fost fabricat pentru a-l „distruge” pe tatăl său, cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *