Actualitate

(FOTO) Daunele aduse de ploaie sunt lichidate. Circulația pe străzi a fost restabilită

Deși curăţarea străzilor de mâl şi pietriş, evacuarea copacilor căzuţi, precum şi salubrizarea zonelor cu arbori doborâţi nu au fost finisate, în prezent, circulaţia pe străzi este organizată în regim normal.

În urma ploilor, în cartierele de locuit au fost înregistrate 18 cazuri de blocare a canalizării pluviale și 22 de inundarea subsolurilor din blocurile multietajate. La moment, toate cazurile de inundaţii au fost lichidate. De altfel, în urma vântului puternic din seara trecută, au fost înregistrate 22 cazuri de căderi de arbori, drept consecinţă au fost deteriorate 7 automobile.

În urma ploii de duminică, râurile Bâc şi Durleşti s-au revărsat din albie pe câteva porţiuni. Totodată, lacul „Valea Morilor" s-a umplut şi s-a revărsat, cantitatea de apă ridicându-se cu circa 2 metri. În prezent, volumul de apă din bazin depăşeşte cu 1 m norma prevăzută. De asemenea, în zona Circului, s-a prăbuşit un perete de sprijin al bd. Renaşterii.

E de menţionat că precipitaţiile căzute în Chişinău în urma averselor de duminică au constituit circa 70 l/m², în sectorul Botanica, ceea ce reprezintă norma medie lunară multianuală, iar în sectoarele Buiucani, Râşcani şi Ciocana – dublul normei lunare.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a solicitat tuturor serviciilor să intervină în continuare, adresă cu adresă, spre diminuarea consecinţelor inundaţiilor şi ploilor torenţiale din ultima perioadă. Totodată, Primăria Chişinău face apel către cetăţeni, în special, posesorii de automobile, să evite deplasarea pe vreme ploioasă pe străzile cu risc sporit de inundaţie, precum Albişoara, Uzinelor, Calea Ieşilor etc.

Timpul.md (A.G.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *