CSI / RusiaRăzboiUcraina

FOTO. Membrul unui clan proeminent din Palestina, mort în Ucraina. Declarația tatălui: ”Sunt mândru de eroul meu. E un martir al Rusiei!”

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, membru al unui clan palestinian proeminent din Fâșia Gaza, al-Farra, a murit în Ucraina în timp ce lupta de partea rusă.

Descoperirea a fost făcută de Mark Krutov, corespondent în Ucraina din partea publicației Radio Europa Liberă.

Inițial familia a publicat un ”in-memoriam” pentru Rami al-Farra pe un site palestinian, fără a pomeni circumstanțele morții.

Un alt site palestinian din Fâșia Gaza a publicat o știre despre moartea tânărului palestinian, cu fotografia lui în uniformă militară rusă. Au mai raportat că a murit „în Rusia” din cauza unei „lovituri cu rachete”.

O altă sursă media din Palestina a scris că a murit în Moscova, după explozia unei grenade.

”L-am contactat pe Haitham al-Farra pe Telegram și mi-a confirmat că fiul său a murit „în Bahmut sau undeva în Republica Donețk”pe 5 august. Poza de profil din contul „Alex Peter” pe VKontakte este ultima fotografie cu Rami pe care a primit-o de la fiul său.

Potrivit lui Haitham, Rami s-a născut în Rusia ca „Roman Elfara”. Haitham a lucrat la Rostov în anii 1990, unde a cunoscut-o pe mama lui Rami. În 2007, familia s-a mutat în Gaza, unde a locuit până în 2022. Au fost nevoiți să fugă înapoi în Rusia prin Iordania după ce Hamas a preluat Fâșia Gaza.

Moartea fiului său nu a schimbat atitudinea lui Haitham al-Farra față de război. „Sunt mândru de eroul meu. Este un martir al Rusiei”, mi-a scris el”, arată, într-o postare pe Twitter, jurnalistul Mark Krutov.

Există rapoarte neconfirmate despre recrutarea de către Rusia a palestinienilor pentru a lupta în Ucraina, dar cazul lui Rami al-Farra este primul deces confirmat al unui deținător de pașaport palestinian în acest conflict.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *