Actualitate

(FOTO) Mitropolia Moldovei l-a decorat pe E. Bănăruc, secretar general adjunct al Guvernului, cu Ordinul Ștefan cel Mare

După cum relatează TRIBUNA cu referire la sursa citată, „în cadrul întrevederii, Înalt Prea Sfinția Sa i-a mulțumit Domnului Bănăruc pentru profesionalismul și dinamismul cu care și-a îndeplinit misiunea, mulțumind Domniei Sale pentru toate eforturile depuse spre desfășurarea vizitei Preafericrii Sale în țara noastră la cel mai înalt nivel”.

„În semn de recunoștință și prețuire, Vlădica Vladimir l-a decorat pe Domnul Eduard Bănăruc cu Ordinul Ștefan cel Mare, exprimîndu-și speranța că activitățile desfășurate spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova vor avea o continuitate prodigioasă”, se spune în comunicat.

La rîndul său, secretarul general adjunct al Guvernului RM i-a mulțumit Mitropolitului pentru cinstea acordată, declarîndu-se onorat de a putea participa la consolidarea punții dintre societate și Biserică și disponibil pentru colaborări ulterioare.

BĂNURC – FILAT

Şeful adjunct al Cancelariei de stat, Eduard Bănăruc susţine că banii găsiţi în biroul său de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie îi aparţin.

"Suma provine din două evenimente pe care le-am avut în ultima perioadă (nunta şi cumetria fiicei mele). Totodată, o parte din aceşti bani reprezintă un cadou din partea părinţilor şi rudelor, lucru care poate fi uşor verificat", se arată într-o declaraţie semnată de secretarul adjunct al Guvernului.

Eduard Bănăruc, susţine că ofiţerii anticorupţie au încălcat legea atunci când au confiscat banii şi au făcut publică informaţia.

"Îmi lezează onoarea şi demnitatea prin insinuarea ilegalităţii provenienţei banilor. În contextul ultimelor evenimente politice, calific cele întâmplate drept o încercare de denigrare a mea, dar şi a echipei din care fac parte", a mai adăugat secretarul general adjunct al Guvernului.

Bănăruc a mai menţionat că va depune, luni, o plângere la Procuratura Generală, prin care va cere sancţionarea persoanelor ce se fac vinovate de încălcare drepturilor sale constituţionale.

Menţionăm că, Eduard Bănăruc are 37 de ani şi este originar din Făleşti. El ocupă funcţia de secretar general adjunct al Guvernului din anul 2009. Până atunci, a fost director General al Institutului de Proiectări Tehnologice "IPTEH". Bănăruc este mebru PLDM şi face parte din Consiliul Politic Naţional al formaţiunii.

Sursa: tribuna.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *