Actualitate

FOTO/ Noi imagini din satelit cu activitatea militară a Rusiei din preajma Ucrainei. Au fost aduse echipamente noi

Imaginile difuzate de compania Maxar Technologies, cu sediul în SUA, care monitorizează de câteva săptămâni acumularea de forţe ruse în preajma Ucrainei, nu au putut fi verificate în mod independent de Reuters, scrie Agerpres.

State occidentale au atenţionat miercuri că prezenţa militară rusă se intensifică la graniţele Ucrainei, contrar insistenţelor Moscovei, care afirmă că şi-a retras parţial forţele.

Imagini din satelit realizate în ultimele două zile arată că se construiește un nou pod peste un râu important din Belarus și un drum de legătură, la mai puţin de 6 kilometri de graniţa cu Ucraina.

Videoclipuri postate săptămâna trecută pe rețeaua socială TikTok și pe alte platforme sociale păreau să infirme spusele oficialilor ruși că Moscova nu ar pregăti o invazie a Ucrainei.

Mai mult, analiștii americani au explicat faptul că Rusia și-a desfășurat trupele în jurul Ucrainei așa încât militarii săi să poată ataca din trei direcții diferite. Aceștia avertizaseră că o invazie a Ucrainei ar putea avea loc în orice moment, chiar și în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *