Actualitate

FOTO/ Palatul lui Kadîrov din Dubai. „Sluga” lui Putin se răsfață în lux și strălucire în Emiratele Arabe Unite

Costul mediu de închiriere a vilelor în această zonă este de aproximativ trei mii de dolari pe zi. Există și vile private în această zonă. Vile cu o dimensiune mult mai mică decât cea despre care se presupune că ar fi deținută de Kadîrov pot fi acum găsite spre vânzare pentru aproximativ 7 milioane de dolari.

Vila Kadîrov – a fost subiectul unei investigații jurnalistice publicate de „Ukrainska Pravda”.

Sursele publicației relatează că 3-4 angajați ai liderului cecen locuiesc permanent în vila de lux, iar Turko Daudov, reprezentantul lui Kadîrov în țările arabe și musulmane, are grija de proprietate. Vila lui Kadîrov este folosită și pentru întrevederi oficiale: de exemplu, ofițerul superior al unității SOBR Terek Zaur Taymaskhanov, deputatul Dumei de Stat, Adam Delimkhanov și oficiali de rang înalt din Emiratele Arabe Unite au publicat poze oficiale realizate în vila lui Kadîrov.

Făcând referire la radarele publice online, jurnaliștii de investigație au observat că în 2021-2022, Kadîrov a zburat cu avionul privat Airbus ACJ319 în Emiratele Arabe Unite de cel puțin 14 ori, ultima dintre vizite a avut loc pe 26 februarie, la două zile de la izbucnirea războiului din Ucraina. Au fost publicate și imagini din avionul privat al lui Kadîrov. Designul aeronavei, în valoare de 80 de milioane de dolari, a fost creat de una dintre cele mai scumpe companii din lume – British Winch Design.

Potrivit declarației de venit, pe care toți oficialii ruși trebuie să o depună, în 2020 Kadîrov a câștigat oficial 381,1 milioane de ruble. Avionul Airbus ACJ319, care este folosit de șeful Ceceniei, și-a schimbat traiectoria, dar a continuat să zboare în Cecenia și în străinătate, în ciuda spațiului aerian închis.

Aeronava Airbus A319 cu numărul VQ-BVQ a atras atenția presei încă din 2018, atunci cântărețul Timati a publicat o fotografie la bordul avionului, despre care a scris că aparține „fratelui”, adică lui Kadîrov, dar a șters în scurt timp postarea.



Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *