Actualitate

FOTO/ Reguli noi pentru folosirea denumirilor „Republica Moldova” sau „Moldova” la produse și serviciii

Documentul reglementează procedura de examinare a cererilor depuse de persoanele fizice și juridice din diverse domenii de activitate, precum și restricțiile de utilizare a denumirii statului. Conform Regulamentului, denumirea oficială sau istorică a statului este Republica Moldova și Moldova, scrise cu orice tip de caractere, şi traducerile lor, folosite separat sau în îmbinare cu alte elemente verbale sau figurative, scrie ziarulnational.md.

Pentru a obține dreptul de a utiliza denumirea republicii, solicitantul se va adresa Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marcă/desen sau model industrial. Componența comisiei și Regulamentul de activitate a acesteia au fost aprobate astăzi de Executiv.

Cererea adresată comisiei va fi depusă la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) și va fi examinată în termen de 30 de zile. Dacă vor fi întrunite condițiile necesare, iar calitatea ori natura produsului sau serviciului prestat de solicitant nu vor prejudicia imaginea sau interesele statului, comisia va emite decizia de acordare a permisiunii de folosire a denumirii Republica Moldova și Moldova. În caz contrar, comisia va emite o decizie de refuz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *