CSI / Rusia

FOTO. VIDEO. Ce a mai rămas din mașina în care a murit omul Moscovei în Herson. „Vinovatul accidentului a fost șoferul camionului”

Presa rusă a publicat imagini cu ce a mai rămas din mașina lui Kiril Stremousov, omul Moscovei în Herson, decedat într-un accident de mașină. Acesta era una dintre figurile publice cele mai proeminente ale ocupaţiei ruse din Ucraina.

Imaginile publicate de RIA Novosti arată mașina distrusă, care se presupune a fi un Lexus, a cărui șasiu a fost pur și simplu aruncat la metri distanță de caroseria autovehiculului. Rușii spun că a fost vorba de un accident cu un camion.

„Vinovatul accidentului, probabil, a fost șoferul camionului, care a tăiat sau a făcut o altă manevră periculoasă. Cel mai probabil, șoferul Lexus-ului blindat (în care stătea Stremousov. – N.d.) a pierdut controlul, încercând să evite o coliziune cu un camion la joncțiune”, a susține sursa citată.

Accidentul s-a produs la intersecția autostrăzilor M-14 și R-47, care duc spre Herson și, respectiv, spre Novaia Kakhovka.


Stremusov, una dintre figurile publice cele mai proeminente ale ocupaţiei ruse din Ucraina. Foarte activ mediatic, posta frecvent pe reţelele de socializare mesaje video cu actualizări ale evoluţiei situaţiei de pe front, unele în timp ce se afla în vehicule care circulau în viteză. De asemenea, el s-a evidenţiat şi prin declaraţii agresive la adresa ucrainenilor în mesajele sale de pe reţelele de socializare.

Agenţia rusă de ştiri TASS a confirmat decesul său.

Menționăm că mai mulţi oficiali proruşi din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia au fost ucişi în urma unor astfel de acţiuni.

În urmă cu o lună, Stremousov spunea că București este pământ rusesc. Acesta s-a remarcat și când îi îndemna pe locuitorii din regiunea pe care o administrează să-și păstreze calmul în fața războiului, în timp ce el stătea la un hotel de cinci stele în Rusia.

La sfârșitul lunii august el a fost pe larg ridiculizat pe rețelele sociale, inclusiv cele rusești, după ce a vorbit despre luptele din Herson. „Când ne retragem de fapt înaintăm”, spunea acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *