CSI / RusiaExterneRăzboi

FOTO/VIDEO. Imagini impresionante din orașul Kiev rămas fără energie electrică în urma bombardamentelor rușilor

Jumătate din capitala ucrainenaă era în continuare fără energie electrică vineri dimineaţa în urma bombardamentelor rusești care au lovit infrastructura critică, ducând la pene masive de curent în toată țara. Pe rețelele sociale sunt distribuite imagini impresionante din Kiev, una dintre acestea înfățișând o fetiță care își încarcă inhalatorul într-o benzinărie, transmite Hotnews.

Recentele atacuri rusești asupra infrastructurii ucrainene au dus la întreruperi masive de curent, în special în capitala Kiev, unde temperaturile au scăzut sub zero grade.

Potrivit primarului Vitali Kliciko, jumătate din Kiev este în continuare nealimentat cu energie electrică. El le-a transmis locuitorilor orașului că companiile energetice vor încerca să furnizeze energie electrică prin rotație, câte trei ore, conform The Guardian.

În mesajul său de joi seara, președintele Ucraieni, Volodimir Zelenski a vorbit despre „teroarea energetică” a Rusiei, spunând că aceasta încearcă în mod repetat să elimine infrastructura energetică a țării. El a denunțat „crime împotriva umanității” pe măsură ce se apropie iarna: „Cu temperaturi sub zero grade, milioane de oameni fără alimentare cu energie, fără încălzire și fără apă, aceasta este evident o crimă împotriva umanității”.

„Această fetiță a trebuit să meargă la o benzinărie pentru a-și pune inhalatorul să funcționeze”

Pe rețelele sociale sunt distribuite imagini impresionante din Kiev, una dintre acestea înfățișând o fetiță care își încarcă inhalatorul într-o benzinărie.

Deputata Lesia Vasylenko a distribuit pe pagina sa de Twitter, vineri, 25 noiembrie, o imagine impresionantă cu o fetiță.

”Fetița aceasta a trebuit să meargă la o benzinărie pentru a-și încărca inhalatorul și a-l face să funcționeze. Este la fel de sfâșietoare ca operația pe cord pe care medicii i-au făcut-o unui copil în timpul bombardamentelor. Viața continuă, dar cei mai vulnerabili sunt expuși celui mai mare pericol”, a scris Lesia Vasylenko.

Operație pe cord la lumina lanternelor

La Institutul Inimii din Kiev, medicii se aflau în mijlocul unei operații pe cord când s-a întrerupt curentul electric. Cadrele medicale au fost nevoite să conecteze generatoare pentru a putea continua intervenția, care s-a terminat cu bine.

Boris Todurov, șeful serviciilor medicale de la Institutul Inimii din Kiev, a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care se poate vedea cum intervenția este făcută cu ajutorul lanternelor, conform CNN.

„Operația era în desfășurare când s-a întrerupt curentul electric”, a declarat Todurov, adăugând că spitalul nu a avut nici apă timp de câteva ore.

Electricitatea a fost restabilită joi în Ucraina, însă alimentarea se face treptat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *