CSI / RusiaRăzboi

FOTO/VIDEO. Rușii au lovit o maternitate din Zajorojie: Un nou-născut a fost ucis. Propagandiștii ruși cer atacarea Kazahstanului

Miercuri dimineața, o rachetă lansată de ocupații ruși au lovit maternitatea Spitalului Vilnianska de lângă Zaporojie, și au ucis un nou-născut, a raportat guvernatorul regional.

Guvernatorul regional din Zaporojie, Oleksandr Starukh, a declarat miercuri dimineață pe canalul său de Telegram, că o maternitate din orașul Vilniansk a fost lovită de o rachetă. Un nou născut a murit în acest atac, a declarat el, citat de The Guardian.

Menționăm că nu este pentru prima dată când militarii Kremlinului atacă maternități din Ucraina. În luna martie, bombele rusești au distrus un spital de copii și maternitatea din Mariupol, ucigând trei persoane și rănind 17, potrivit sursei citate.

La televiziunea de stat a Federației Ruse, într-un talk show al propagandistului Vladimir Soloviov, s-a făcut apel la agresiune împotriva Kazahstanului. După eșecurile din Ucraina, propagandiștii ruși amenință deja că vor ataca o altă țară vecină. Un anume Dmitri Drobnițki, prezentat ca „politolog”, și-a exprimat dorința privind un atac asupra Kazahstanului, folosind deja familiara noțiune de „denazificare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *