Actualitate

Funcția de director adjunct al ANSC ar putea fi lichidată. Alaiba: „Funcția de director adjunct nu are sens”

„Funcția de director adjunct nu are sens. Menținerea unei funcții manageriale în plus de director general adjunct este inoportună și unutilă, dat fiind faptul că motivul principal din care există această funcție este asigurarea atribuțiilor directorului general când acesta lipsește. În absența directorului, aceste atribuții pot fi executate de către oricare din consilieri, la delegarea atribuțiilor către acesta de către directorul general, după necesitate. Aceasta este o practică obișnuită în instituțiile a căror activitate este asigurată de organe colegiale, spre exemplu cum este în Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Superior al Procurorilor, și altele”, a argumentat Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Potrivit deputatului, se prevede ca ANSC să aibă un director general și șase consilieri. În prezent, Agenția are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestaţiilor, inclusiv directorul general și directorul general adjunct, care au statut de persoane cu funcții de demnitate publică care examinează contestațiile prin intermediul completelor de soluționare a contestațiilor formate din 3 membri.

Vă amintim că la 4 februarie, Parlamentul a revocat-o înainte de termen pe Irina Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *