Social

Furau mașini din UE, le introduceau ilegal în Republica Moldova, după care le dezmembrau: Trei inși din Hâncești și Chișinău, dați pe mâna judecătorilor

Ar fi furat 23 de mașini de pe teritoriul Uniunii Europene pe care le-au introdus în Republica Moldova, iar aici fie le-au dezmembrat ca să se piardă urma, fie le-au oferit în chirie.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis în judecată trei bărbați învinuiți de contrabandă cu 23 autoturisme furate din Uniunea Europeană, reținuți în luna ianuarie a anului curent, urmare a 20 de percheziții, transmite Ziarulnational.

Învinuiții sunt originari din Chișinău și Hâncești și au vârste cuprinse între 23 și 45 de ani. Activitatea infracțională a acestora a fost documentată începând din 2021 de către ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS.

Astfel, oamenii legii au stabilit că membrii grupului infracțional introduceau fraudulos în R. Moldova mijloace de transport furate din UE, fără achitarea drepturilor de import, cu ulterioara lor dezmembrare sau oferire în chirie. Ca să păcălească vameșii, aceștia falsificau numărul caroseriilor.

Ca măsură asiguratorie, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost dispusă aplicarea sechestrului de peste 1,3 milioane de lei.

Urmărirea penală continuă și în privința altor persoane, inclusiv din afara Republicii Moldova, iar învinuiții riscă închisoare de la 4 la 10 ani.

Potrivit PCCOCS, capul grupului infracțional este actualmente inculpat și într-un alt dosar de contrabandă din 2019, aflat pe rolul Judecătoriei Hâncești, care vizează alte 13 autoturisme furate din UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *